Още по темата

"Фейсбук" (Facebook) обяви, че ще показва принудително реклами, въпреки програмите, които предпазват потребителите от този тип масови послания, пише "Уолстрийт джърнъл"

Според информацията, рекламата ще бъде "маскирана" по такъв начин, че програмите ще могат значително по-трудно са откриват и премахват банерите.

Рекламите са част от "Фейсбук”, заяви вицепрезидентът за рекламите в социалната мрежа Андрю Босуърт.

Той подчерта, че "Фейсбук” е обновил индивидуалните настройки за реклами, чрез които потребителите могат да избират какъв вид реклами да виждат. Може да се откаже дадена търговска информация по конкретна тематика или банерите на една, или друга фирма.

От "Фейсбук” казват, че са разширили възможностите за индивидуална настройка на рекламата, след като са анализирали активността на няколко хиляди души от различни страни.

Данните показват, че повечето от потребителите прибягват до услугите на програмите, блокиращи рекламите, заради натрапчивите рекламни банери или защото не се интересуват от показваните послания.

Според данните на "Уолстрийн джърнъл” около 84% от доходите на "Фейсбук” от реклами идват от мобилните версии на социалната мрежа, където блокирането на рекламите е по-сложно.

Около 26% от използващите персонални компютри в САЩ използват блокиране на рекламите, отбелязва изданието.