Конски каруци у нас, дори на самата "Витошка" в столицата, или пък калдъръмени улици съвсем не липсват.

Ако това ви се струва романтично и сте от тези, които се опитват да се придвижват с колело в трафика, можете да превърнете колелото си в... кон чрез специално озвучение (само не карайте със затворени очи, за да си представяте по-добре).

Докато повечето производители на велосипеди днес предлагат футуристични модели със сложни функции и на космически цени, тази хипстърска джаджа, наречена "Тротифай" (Trotify, от англ. trot - конски тръс), е вдъхновена от миналото и може да пасне и на най-семплото градско колело.

Устройството се връзва към предната спирачка и се разполага на предното колело. То е изработено от прости материали - кокосова черупка и гума.

Създателите му са били вдъхновени от сцена във филма "Монти Пайтън и Свещения Граал", в който група рицари атакуват укрепление, придвижвайки се с подобна стъпка, наподобяваща конски тропот.

"Тротифай" ще се доставя на купуващите, които трябва сами да си го сглобят на принципа "направи си сам".

Освен че ще привличате вниманието на другите участници в движението като романтик-носталгик, е вероятно така по-ясно да предупреждавате пешеходците за приближаването си.

Във всеки случай, както се шегуват някои, това е по-евтиният вариант, в случай, че някога сте си мечтали да си имате кон.

Очаква се джаджата, създадена от Original Content London, скоро да е на пазара. Крайната й пазарна цена още не е ясна, но тя може да се поръча вече на сайта на стартъп компанията.