Още по темата

Apple обяви, че подготвя мащабна чистка на мобилни приложения в онлайн магазина си. Компанията ще премахне всички приложения, които не се обновяват редовно, които не работят както трябва или по някакъв начин не отговарят на правилата.

Компанията е известна със строгите си правила за одобрение на приложения, но въпреки това някои от тях успяват да ги заобиколят. Сега обаче тя затяга контрола още повече, като вече ще проверява приложенията и след като са одобрени. По този начин ще поддържа по-високо качество.

Потребители съдят Apple заради дефект в iPhone 6

Инженерите на Apple ще започнат новите проверки от 7-ми септември т.г. Те ще премахват приложения, които блокират, не работят както трябва или имат други проблеми. Създателите на въпросните приложения ще бъдат уведомявани за това и ще имат срок от 30 дни да отстранят проблемите. Ако не го направят, приложенията им ще бъдат премахнати от онлайн магазина окончателно.

Махането на жака за слушалки от iPhone е грешка, смята Стив Возняк

Все пак, свалените от магазина приложения ще продължат да работят на устройствата на потребителите, които вече са ги инсталирали. За да се върнат обратно в магазина обаче, проблемните приложения ще трябва да преминат целия процес по одобрение отново.

Имената на свалените приложения ще бъдат блокирани, което означава, че няма да може друг програмист да се опита да привлече потребителите като вземе старо име. Освен това се въвежда и ограничение от 50 символа за името на приложението, за да се преустанови практиката на слагане на ключови думи в заглавието, само и само да бъде намерено по-лесно от търсачката. В момента в App Store на Apple има повече от 2 млн. приложения и игри.