Още по темата

Вдъхновени от популярността и практичността на iPad в ръцете на потребителите, от Apple са си задали въпроса с какво могат да подобрят продукта. Резултатът е следният - вчера ни бе представено най-голямото обновление на таблета от момента на сътворяването му.

Удоволствието да каже няколко думи за iPad Pro имаше Фил Шилер. Устройството с операционна система iOS разполага с най-големия екран досега и смело може да се подчертае, че е най-мощното и най-производителното. По думите на Шилер: „Толкова е лек, че можете да го държите в ръцете си по цял ден”, пише Sravni.bg.

iPad Pro разполага с 12,9-инчов дисплей и пълноразмерна виртуална клавиатура. Дебелината му е същата като при iPad Air (6,9 мм). Екранът на устройството е невероятен, като са налице 5,6 милиона пиксела, както при MacBook Pro Retina. Тъч екранът е с размерите на екрана на ноутбука. Освен това е енергоефективен и позволява забавяне на образа с цел съхранение на дълготрайността на батерията.

От Apple са предвидили нов процесор за iPad Pro – A9X, който е 1,8 пъти по-бърз от този при iPad Air 2. Производителността на устройството отваря вратите за разработването на напълно нов тип приложения.

Apple
Apple Източник: БГНЕС

„С 80 % по-бърз от лаптопите. 10 часа автономна работа. 4 високоговорителя. Звуковата система се настройва в зависимост от това как държите iPad-а в ръцете си.”

Клавиатурата на iPad Pro също е променена. От Apple са направили лека трансформация на дизайна и са добавили специален смарт-конектор.

Ред е на Apple Pencil. Това е така мразеният от Стив Джобс стилус! Не съвсем. Благодарение на технология за определяне на силата на натиск, Apple Pencil дава ново поле за възраждане на калиграфията, за създаване на приложения и за нов начин на работа на милиони хора по света.

На сцената излезе Кърк Конигсбауер, който потвърди тясното сътрудничество между Apple и Microsoft. В iPad Pro е адаптирано приложение Microsoft Office, позволяващо работа със стилуса и рисуване. Кърк дори показа как на екрана може да се работи едновременно с Word и Excel.

Apple Pencil
Apple Pencil Източник: БГНЕС

Следващите нововъведения в iPad Pro идват в насока Adobe. За целта на сцената излезе Ерик Сноудън, който обяви услугата TypeKit. Следва уникалната програма 3D 4Medical, която, подобно на приложението за физиотерапевти при Apple Watch, сега е насочена към специалистите и студентите в лечебните заведения и медицинските университети. Тя позволява да се показват в реално време 3D модели на човешкия скелет и органи. 3D 4Medical предоставя нов начин за комуникация между пациенти и лекари, позволявайки по-нагледно обяснение на заболявания и интервенции.

Освен 12,9-инчов екран, процесор А9Х, 4 високоговорителя, батерия за 10 часа автономна работа, iPad Pro има 8-мегапикселова камера, модул LTE със скорост до 150 Mb/sec, Touch ID. Цената му започва от 790 долара. Apple Pencil ще струва 99 долара, а клавиатурата -169 долара. Началото на продажбите е планирано за този ноември.

И сега Apple TV, разбира се. „Това е златната ера на телевизията,” заяви Тим Кук. „Телевизията тъпче на едно място, докато мобилните технологии са устремени право напред. Време е да направим нещо по този въпрос. Нашата представа за телевизия е проста и дори малко провокативна. Ние вярваме, че бъдещето на телевизията е в приложенията.”

„Светът на телевизията до този момент беше ненарушим. Днес решихме да направим нещо по въпроса. Преходът вече започна. Над 60 % от платените видеа по телевизията се гледат на Apple устройства чрез приложения”.

Запознайте се с пулт с тъчпад за новата Apple TV! Именно на него е възложена грандиозната задача да промени телевизията изцяло.

В новия Apple TV ключова роля играят Siri и игрите. Графиката остава същата като досега, а пултът може да се използва и като контролер за игри. За удовлетворение на милионите зрители Apple TV функционира с гласови команди. Май няма да имате повод да изключите телевизора си оттук насетне.

Благодарение на Siri, можете да преглеждате цялото съдържание, което се предава по телевизията, а не да прескачате от канал на канал. Тук са: iTunes, Netflix, Hulu, HBO, App Store, Apple Music и много други. Доскуча ли ви?

Научете най-интересното сега - с новата Apple TV ще може да се взаимодейства на напълно ново ниво на комуникация. „Какво каза?” И телевизорът превърта 15 секунди назад. „Покажи ми филмите на Бонд с Шон Конъри” и на екрана излизат възможните опции, сред които да избирате. „Покажи ми кои актьори участват във филма” - получавате информация за актьорите. Харесва ли ви?

Apple TV
Apple TV Източник: БГНЕС

Представете си, събуждате се, включвате телевизора и гледате сутрешните новини. Сещате се, че вчера е имало интересен мач, но сте пропуснали заради събиране с приятели. Какво ще направите? Ще попитате Apple TV как е свършил мачът, нали?

С такова устройство няма как да не помечтаете за преживяването, което ще получите, когато става дума за игри! Според разработчиците на Apple предстои ви да се влюбите в новия пулт, а за категорично овладяване на публиката е направен специален подбор на игри за цялото семейство.

На сцената закрачва Мишел Пелузо. Време е за онлайн пазаруване или по-точно въвеждането на нов термин „магазин на дивана”. С помощта на Apple TV и приложението за онлайн пазаруване Gilt, можете да пазарувате лесно и навсякъде.

В новия Apple TV ще има процесор А8, Bluetooth 4.0, Wi-Fi с технология MIMO, портове HDMI, Ethernet. В пулта ще има Bluetooth 4.0, жироскоп и скоростомер.