Още по темата

Да се сдобиеш със смартфон-флагман не е никак лошо. Положителното въздействие върху самооценката е налице, а и категорично оповестявате на околните, че разполагате с достатъчно средства за мобилен телефон последен писък на модата.

Нормално е продавачите да ни убеждават в достойнствата на най-добрите, но е също толкова нормално и да не предпочетем флагман.

В следващите редове ще изложим по 5 причини „за” и „против” купуването на смартфон-флагман. Нека да започнем с лошата новина, така да се каже.

Против

Висока цена

Не се съмнявайте нито за миг. Щом е флагман, на картончето до него ще е изписана голяма сума.

Без флагмански характеристики животът е възможен

Съвременният пазар се характеризира с ожесточена конкуренция между производителите на телефони. Затова понякога е напълно задоволително да си купите телефон среден клас и той напълно да покрие всичките ви потребности. Примери?

Процесорът на флагмана е два пъти по-бърз? Той няма да помогне на скоростта на работа на устройството. По-важна е оптимизацията на операционната система.

Увеличена е оперативната памет до 4 GB? Всеки Android смартфон работи задоволително добре с 2 GB оперативна памет. Не бъркайте потребностите на телефона с тези на компютъра.

Средният клас телефон далеч не е лош

Понякога дори отличаването му от флагмана е трудно. Последните модели от средния клас се характеризират с големи и ярки екрани, скенер за отпечатъци, метален корпус, прекрасна камера, задоволителна производителност и т.н.

Няма смисъл

Повечето хора, които си купуват флагмани, ги използват за общуване в социалните мрежи, за направата на селфи, слушане на музика и играене на „леки игри”. С такива задачи може да се справи всеки смартфон от по-нисък клас. Има ли смисъл да давате повече пари?

Имам флагман, нямам флагман

Всяка година производителите на смартфони обновяват флагманските си модели. Така вие ще си купите устройство последен писък на технологиите, което ще остарее за максимум една година. Готови ли сте всяка година да подменяте смартфона си?

Но има и причини за това да си купите флагман.

Скъперниците плащат два пъти

Имам предостатъчно пари, защо да купувам евтини вещи – вероятно така размишлява всеки добре финансовоподплатен потребител. И в това има известен смисъл. В крайна сметка смартфоните-флагмани се характеризират с най-високо качество на изработка, надеждност, поддръжка от производителя и т.н.

От него по-добро няма

Флагманът наистина е телефон, който ви гарантира, че държите в ръцете си нещо, от което няма по-добро към момента. По този начин един флагман няма как да разочарова притежателя си.

Имидж

Казахме го още в началото. Флагманът „работи” върху самооценката. Не можем да пренебрегнем този фактор, от който се нуждаят много хора в наши дни.

Като избягаме от язвителността, струва си да отбележим, че имиджът е сред ключовите атрибути в една конкурентна бизнес среда. Напълно логично е служители на ръководни постове, например, да се стремят към употребата на висок клас телефони, тъй като те са един вид лицето на компанията.

Поддръжка

Флагманските телефони получават обновленията първи. Освен това в тях са вложени всички нови хрумвания на разработчиците – логично е да са превъзходни!

Чувства

Да имаш най-доброто устройство в джоба си е емоция. Тя няма заместител. Като човешки същества е нормално да изпитваме стремеж и ние да я усетим.

Разликата между телефоните от среден клас и флагманите понякога е доста голяма.