Още по темата

Китайски увеселитен парк разработва една от най-дръзките атракции в историята. Тя ще отвежда посетителите на 24 км. височина в стратосферата, съобщава онлайн изданието Ars technica.

Компанията KaungChi иска да използва специален балон и капсула, която да поддържа нормално налягане за хората в нея. Проектът се казва "Пътешественик".

Канадска компания ще строи космически асансьор

Предвидено е цялото събитие да продължава няколко часа. През това време ще има и престой на максималната височина, която ще позволи на хората в капсулата да се наслаждават на гледката, като тя ще обикаля в продължение на 2 до 3 часа преди да започне спускането си. Капсулата използва дизайна на първата китайска мисия с хора в Космоса от 2003 г. Тя е защитена и от Слънчевите и космически лъчи, като ще има луксозен интериор. По думите на KuangChi, той ще е като лимузина.

Макар да не е точно "на ръба на космоса", височината е достатъчно голяма, за да може да се види дори извивката на Земята.

Проектът ще бъде част от увеселителния пакр "Долината на бъдещето", който все още се разработва. Общата цена на целия парк ще бъде 1.5 млрд. долара, като ще се намира в Ханджоу, в югоизточната част на Китай.