Още по темата

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг не е от най-големите фенове на Доналд Тръмп, но се оказа в сходна ситуация като него. Жители на Хавай се готвят за протести заради стената, която Зукърбърг строи около огромния си имот в Хавай, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.

Имотът е с площ около 2.8 квадратни километра, като е на първа линия до океана. Зукърбърг вече веднъж ядоса местните жители, като в края на декември миналата година заведе 8 дела срещу семейства, които притежават 14 парцела на територията на неговия имот. Той обяви, че иска чрез делата да открие кои са собствениците, защото не знае кои са, а и самите те не знаят, че са наследствени собственици на парцелите и иска да ги откупи.

Марк Зукърбъг не иска да е следващият президент на САЩ

И ако този аргумент донякъде реши въпросния казус, проблемът със стената около имота и охраната му остава. Стената е висока около 1.8 метра. Според местните обаче това е твърде високо и тя скрива гледката към океана на неговите съседи и спира океанския бриз.

Зукърбърг: Истинска виртуална реалност най-рано след 5 години

Говорител на строителната компания коментира пред изданието, че стената цели да намали шума от пътищата около имота. Според него подобни каменни стени могат да се видят на много места и те са рутинен строеж, като всички регулации са изпълнени и е съобразена с характеристиките на околната среда и навиците на местните.

Зукърбърг отрече Facebook да е повлияла на изборите в САЩ

Местните обаче са недоволни и от охраната на имота. Те твърдят, че охранителите са се опитвали да ги сплашват и прогонват от обществените плажове и пътеки, които минават през части от имота или са в съседство с него. Има и подадени жалби в полицията за грубото отношение на охранителите.

Затова тази събота местни жители ще протестират с марш покрай стената на Зукърбърг. Те искат от него да прекрати заведеното дело и да дойде и да се срещне със съседите си лично, а не да комуникира с тях чрез говорители и изявления.

Марк Зукърбърг влиза в съда заради крадени технологии

Това не е първият подобен проблем на Зукърбърг. Миналата година той ядоса и съседите си в Пало Алто, Калифорния. Там Зукърбърг притежава 4 къщи една до друга, отново с идеята да няма никой около него. С изключение на охраната, която е "завзела постоянно и незаконно" паркоместа по улиците около къщите. Поне така твърдят съседите му, които казват, че самите охранили знаят, че нарушават правилата, но изпълняват дадените им заповеди.