Още по темата

Мобилната игра Super Mario Run може и да не успя да постигне главоломния успех на Pokemon Go, но въпреки това се радва на доста голяма популярност. Тя все още е налична само за iPhone, което прави потребителите на Android доста нетърпеливи. А от това вече се възползват хакери, съобщава онлайн изданието PhoneArena.

В интернет се разпространява поне една фалшива версия на Super Mario Run, която твърди, че е бета версия на играта за Android. Такава всъщност няма.

Super Mario Run може да стане най-популярната мобилна игра

Фалшивата игра изглежда доста автентично, но всъщност иска достъп до най-различни привилегии в телефона. Сред тях са дори определяне на това какви пароли могат да се използват, промяна на заключения екран на телефона и много други.

Pokemon Go се опитва да спаси популярността си

Целта на хакерите е чрез играта всъщност да получат достъп до данните на телефона и да ги копират. Няма данни колко пъти фалшивата игра е изтеглена и инсталирана от потребителите.

Покемони вкараха играчи в истински минни полета

Nintendo планира да пусне версия на Super Mario Run за Android най-рано след няколко седмици. Компанията вече е качила профил на играта в официалния онлайн магазин Google Play. Там желаещите могат да се регистрират и да бъдат уведомени, когато играта е наистина готова. Дотогава тегленето ѝ за Android не се препоръчва, защото със сигурност става дума за фалшификат.