Още по темата

Екшън-комедията "Дедпул" е най-тегленият нелегално филм в интернет за 2016 г. Филмът беше неочаквано голям хит в кината, като интересът към него се пренесе и в интернет, съобщава онлайн изданието TorrentFreak. То е направило и списък с десетте най-теглени нелегално филми в интернет за миналата година.

"Дедпул" оглавява класацията с милиони нерегламентирани тегления. Колко точно е трудно да се проследи, а и повечето торент тракери не показват такава информация с подробности. Според TorrentFreak Deadpool е събрал най-голям брой тегления, които продължават и до днес.

Новото шоу на Кларксън е най-краденото в интернет

На второ място е "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", а на трето "Първият отмъстител: Войната на героите". Изданието отбелязва, че има пряка връзка между хитовите филми в кината и големия интерес към тях в торент тракерите.

Топ 10 филма които да гледате по празниците

Все пак има и изключения. Филмите "Warcraft: Началото" и "Денят на независимостта: Нова заплаха" имат доста по-малки приходи спрямо хитовите заглавие, но са на 6-то и 7-мо място. На пето е "Х-Мен: Апокалипсис", а на четвърто - "Междузвездни войни: Силата се пробужда"

Осмата позиция е за "Отряд самоубийци", а деветата за "Търсенето на Дори". На последното 10-то място е "Завръщането". с Леонардо ди Каприо. Интересното е, че "Зоотопия", макар че беше третият най-печеливш филм за годината, не намира място в топ 10. С изключение на "Търсенето на Дори", детските филми, макар че печелят много, като цяло не привличат особено голям интерес сред онлайн пиратите.