Още по темата

Преди две години говорихме за „Дизелгейт”, който може да унищожи Volkswagen. Все още не спираме (а и няма скоро да се случи) да говорим за мега скандала, но той не само че не унищожи VW, а сякаш й подейства оздравително. След като преди дни писахме, че компанията стана първата, която успява да изнесе над 3 млн. автомобила в една държава (Китай), сега е ред на поредния рекорд за компанията от Волфсбург. Компанията завършва 2017 г. с произведени над 6 000 000 автомобила, което се случва за пръв път в историята й.

Докато новаците T-Roc, Tiguan Allspace, Arteon и Atlas помогнаха това да се случи, истинската тежест понесоха добре познатите модели. А това, без да е изненада за никога, са Polo, Golf, Jetta и Passat. Тук трябва да се добави и моделът Santana, който се предлага в различни версии в Китай.

В момента компанията продава над 60 модела по света, а гамата ще се разширява тепърва. Тук ще включим очаквания T-Cross, а също и евентуален заместник на Phaeton.

И тук въобще не смятаме задаващата се флотилия от електрически автомобили, която ще бъде оформена от I.D. хечбек, I.D. Crozz кросоувър, I.D. Buzz микробус и други.

До появата им ние ще отчетем следния факт: от появата на оригиналния Beetle преди около 72 години до момента са произведени над 150 000 000 автомобила! А цифрите са наистина впечатляващи. До 2020 г. SUV-гамата на марката трябва да достигне 19 бройки, като на нея ще се пада 40% от общите продажби на VW.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Най-скъпите 10 автомобила в света през 2017 г.

Най-добрите и най-разочароващи автомобили според Consumer Reports

Електрическите автомобили са ключът за немските авто гиганти