Още по темата

Според данните на Jato Dynamics, BAIC EC е реализиран в тираж от 15 132 бройки, което представлява ръст от 329%. За същия период продажбите на Nissan Leaf скочиха с 34%, но това не бе достатъчно моделът да задържи лидерската си позиция. На трето място е друг „китаец”, напълно новият JAC IEV 5, който е продаден в обем 6118 бройки. Тези цифри са поредното доказателство за твърдите намерения на китайското правителство да насочи населението на страната към електрически задвижвани коли, за да се подобри качество на въздуха в китайските мегаполиси.

Миниатюрното Renault Zoe отбелязва спад на продажбите с 19%, но въпреки това успя да изпревари големия и много по-скъп Tesla Model S, чиято реализация спадна с 40% до 4156 бройки. Десетката затваря Model X, който също бележи спад от 25%. За двата месеца на 2018 г. Tesla е продала само 4047 бройки от Model 3, докато Hyundai Ioniq EV е реализирал 3801 продажби.

Източник: Jato Dynamics

Любопитен факт е, че Golf EV има 243% ръст на продажбите, изразяващи се в 4091 бройки, нареждащи го на седма позиция. Пред него е китайският Cheri EQ1 с 4149 продажби, но това е чисто нов модел.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

BMW 630d GT e бегач на дълги разстояния (тест драйв)

С новия S60 Volvo зачерква дизела

Tesla Model X изтегли Boeing в Книгата на рекордите Гинес