Най-мощните 10 автомобила с механична трансмисия
Източник: netinfo
8

Е йбрахам Линкълн е казал, че човек може да устои на беда, но ако искаш да тествах характера му – дай му власт. Тези думи могат да се приложат към всичко – от физическа сила до политика. С голяма доза истина звучат и по отношение на автомобила. Но властта и мощта е нищо, ако не можеш да я контролираш.

Механична скоростна кутия: това е един от най-добрите начина за контрол на мощността.

Автоматиците са по-комфортни, тези с двоен съединител – по-бързи и плавни, но това няма никакво значение за онази част от шофьорите и автомобилните ентусиасти, които искат да описват завоите с вратите напред например.

Истината обаче е, че в близко бъдеще механичната скоростна кутия ще се превърне в анахронизъм, защото автомобилните компании се интересуват много повече от комфорта, а не от това как колата се държи, когато някой иска да се забавлява и държи нещата в свои ръце.

Ето 10 от най-мощните автомобила, които можеш да получих и с механична трансмисия.

2016 Dodge Challenger SRT Hellcat (707 к.с.)

Супер мощен, дебел, класически американски масъл кар. Как да не обикнеш такъв автомобил? Това си остава най-мощният масъл кар зад Океана.

Проблемът му е, че тежи цели 2018 кг, което е с 4,5 кг повече от модела с автоматична трансмисия. Имайте предвид, че 4-вратият Challenger SRT Hellcat идва ексклузивно с 8-степенната автоматична TorqueFlite 8HP90 трансмисия.

Механичната е екстра, какъвто е и случаят с повечето от останалите в тази своеобразна класация.

2016 Chevrolet Corvette Z06 (650 к.с.)

Бащата и майката за американските спортни автомобили е отново на линия. И е по-добър от всякога. За седмото поколение на Corvette, Chevrolet извади всички козове на масата. Това включва суперчарджнът малък V8 блок, много карбон и аеродинамични елементи, както и 7-степенна механична трансмисия.

Описан като най-способният Corvette в 63-годишната история на модела, настоящият Z06 вероятно е най-компетентният американски спортен автомобил, който може да се купи днес.

Ако пък не ви е интересна 7-степенната ръчка, може да се заложи на 8-степенния автоматик, който превключва на по-висока предавка с 0,8 сек по-бързо от PDK трансмисията в Porsche 911.

2016 Dodge Viper (645 к.с.)

Използвах думата „вероятно“ няколко реда по-нагоре. Причината е тази „усойница“. Производството на Viper ще бъде прекратено през 2017 (и този път окончателно), защото търсенето е много слабо. А то е такова, защото за управлението на тази кола се изискват много, ама много умения.

Това е автомобил, в който е въплътено най-доброто и най-лошото от американското автомобилостроене. Той е мощен, агресивен, бляскав, привлекателен и пие, сякаш няма да има утре. Но това е автомобил, който постоянна се опитва да ви убие.

Viper ACR, за който става въпрос тук, оборудван с пакет Extreme Aero, предлага най-високата притискаща сила от всеки друг сериен автомобил в производство днес: 907 кг при 285 км/ч.

2017 Chevrolet Camaro ZL1 (640 к.с.)

Предлаган като купе и кабриолет, Camaro ZL1 е вълнуващ масъл кар. Част от тази аура се дължи на LT4 под предния капак, чийто 640 к.с. отиват към задната гуми 305/30ZR20 посредством 6-степенна механична или 10-степенна автоматична трансмисия.

Друг акцент е окачването Magnetic Ride, работеща в синхрон с електронен диференциал с ограничено приплъзване. Със сигурност не може да се противопостави на Challenger SRT Hellcat на права линия, но в завоите ZL1 със сигурност трябва да е по-добър.

Какво бихте избрали? Шест или десет скорости?

2016 BMW M6 с пакет Competition (600 к.с.)

M-автомобилите са високоскоростни машини по природа, каквито са били от създаването на М-подразделението през 1972 г. Но дори и най-добрите могат да бъдат подобрени.

Затова BMW изцежда допълнителни коне от 4,4-литровия битурбо V8 в M6. В случая говорим за 40 к.с. повече (от 560 на 600), а в пакета са включени още по-добро окачване и по-шумна ауспухова система.

2017 Porsche 911 R (600 к.с)

Четири литра на редови „шестак“, при това атмосферен, допълнен от 6-степенна махенична кутия и задвижващи задни колела. Това е чисто като момина сълза удоволствие от шофирането. Под панелите на 911 R са монтирани повечето възли и детайли от GT3 RS.

Разликата включва намалено с 50 кг тегло, тъй като от R е изваден ролкейджът на GT3 RS, както и свързаните с него панели, задният спойлер и свързаните с него панели. Но най-важното - R върви само с 6-степенна ръчка.

Компанията ще произведе само 991 бройки.

2016 BMW M5 с пакет Competition (575 к.с.)

Пакет Competition има и за М5. Той обаче е различен от този в М6, тъй като при него мощността на 4,4-литровия битурбо V8 е „само“ 575 к.с. Не питайте защо BMW са се скъпили за тези 25 к.с.

Другите благини от пакета са по-директното кормилно управление, черни хромирани ауспуси, леко модифициран M Dynamic Mode и пренастроено окачване.

2017 Aston Martin V12 Vantage S (565 к.с.)

За моделната 2017 година британците добавиха механична скоростна кутия за най-мощната версия на своя най-малък модел. Тя е 7-степенна. Интересното е, че 1-ва предавка е на ляво и надолу, а не както сме свикнали всички – нагоре.

По този начин британците са се подсигурили, че най-често използваните предавки са разположени в двоен Н-образна конфигурация, като тази, на която сме свикнали при стандартната 6-степенна трансмисия.

2016 Ford Mustang Shelby GT350 (535 к.с.)

И отново, Ford Mustang Shelby GT350 е описан от автомобилните медии като най-добрият Mustang. Ever. За моделната 2017 г. пакетът Track става стандартен за Shelby GT350.

За клиента това означава, че големият заден спойлер, моторното масло, механичната трансмисия и диференциала не идват като допълнителна екстра за заплащане от страна на клиентите. Има и три нови цвята.

5,2-литровият V8 изпомпва 535 к.с. и 581 Нм. Проблемът на тази кола е един: карбоновите джанти са скъпички. Доста. Малко над $4000 за задните джанти.

2017 Spyker C8 Preliator (525 к.с.)

Проблемът на този автомобил се крие в цената му: $354 990 в Щатите. Иначе оценяваме по достойнство неговата 6-степенна Getrag ръчна кутия.

А това е прекрасна кутия. Още повече, че интериорът на Skyker е невероятен, а механизмът на самата скоростна кутия е открит.

От Spyker C8 Preliator ще бъдат произведени само 50 бройки, но холандците може да имат проблеми с продажбата им. Проблемът е съотношението мощност-цена. Защото взетия от Audi 4,2-литров V8 не е нещо невиждано (525 к.с. и 600 Нм), но цената от $355 000 е повече от сериозна (а в Европа тя е дори по-висока).

Коментари 8
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

8 коментара
 
Майка към дъщеря: - Дъще, мъжът трябва да се избира умно! Виж баща си - разбира от електричество, от водопровод, от мебели, може да поправи…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Доналд Тръмп

"Бог да благослови Америка": Доналд Тръмп продава библии по 60 долара

Свят Преди 3 минути

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

България Преди 4 минути

Причината е, че е чакал дълго за преглед

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 47 минути

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

<p>&quot;По-добре да умреш там, отколкото тук от глад&quot;&nbsp;</p>

От Непал до Украйна: Историята на непалския наемник

Свят Преди 1 час

Сравнително бедна в сравнение със своите съседи като Русия, Китай и Индия, много непалци са привлечени от високите заплати, които могат да получат, мигрирайки нелегално в тези страни

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

България Преди 1 час

Екипът в БНБ трябва да продължи да действа и да вървим напред, коментира той

Снимката е илюстративна

Природни бедствия и контрол над съзнанието: Какво представлява HAARP

Любопитно Преди 1 час

HAARP се превърна в магнит за конспиративни теории, но какво всъщност представлява

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Любопитно Преди 1 час

Тази промяна може да причини хаос на психическото и физическото ни благосъстояние

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

България Преди 1 час

Втори ден продължават срещите при президента с потенциалните кандидати за поста служебен министър-председател

Мостът бе частично срутен

"Цяло чудо, че е оцелял": Какво разкри съпругата на работник на моста в Балтимор, който се срути

Свят Преди 2 часа

Зет ѝ е сред загиналите, а племенникът ѝ все още се издирва-вероятно мъртъв

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

България Преди 2 часа

От ГЕРБ-СДС поясниха, че темата не е коментирана по време на преговорите

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

България Преди 2 часа

Това коментира вицепремиерът и министър на външните работи в оставка относно процедурите за назначаване на служебен кабинет

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Свят Преди 2 часа

Засега фокусът на принцеса Кейт е върху пълното ѝ възстановяване, като семейството ѝ е там, за да я подкрепя

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

България Преди 2 часа

Евроатлантическите ценности се превърнаха в основен стълб в международните геополитически отношения, подчертава той

<p>&quot;Понякога простотата е гениална&quot;: Григор Димитров с победа в Маями&nbsp;</p>

Григор Димитров се класира за полуфинала на турнира в Маями

Свят Преди 2 часа

Димитров е устремен към втората си титла от турнир от сериите "Мастърс 1000" след тази в Синсинати през 2017 година

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

Свят Преди 3 часа

Единственият оцелял е осемгодишно дете