Още по темата

Виждали сме какви ли не примери за издевателства върху iPhone, за да се достигне лимитът му. Същото се отнася и за моделите на Tesla, един от които дори бе изведен в космоса.

Последният опит върху модел на марката се е случил миналата седмица, а опитът е направил австралийският авиопревозвач Qantas, който е един от най-големите в света. Опитът се състои в това Tesla Model X P100D да изтегли до полосата Boeing 787-9 Dreamliner, който от скоро обслужва дългите полети на компанията.

За да е пълна картината ще кажем, че машините, които избутват самолетите на летището, тежат до 54 тона, а натоварването върху теглича е 334 kN.

Тегленият обект, 787-9 Dreamliner, е чудовище, което е с максимално тегло при излитане от 24,7 тона.

Теглото на Tesla Model X P100D е 2509. Огромно за автомобил, но нищо в сравнение с коментираните други две машини. Моделът може да тегли прикачен товар до близо 2500 кг, което го прави електромобилът с най-голяма теглителна сила. Но това е много под теглото от 130 тона на 787-9 Dreamliner (празен и с минимално количество гориво).

Това не попречи на Model X да изтегли огромния самолет на 300 метра, с което влезе официално в Книгата на рекордите Гинес.

Това не е първото сътрудничество между Tesla и Qantas, а през март Илон Мъск сам показа как Model X може да изтегли влакова композиция с тегло над 113 тона.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Българските шофьори са най-ефективни на пътя

Автомобилът не е най-продаваният продукт на Volkswagen

Volvo: Китайските коли са по-качествени от европейските