Още по темата

Тръмп се отказа от Парижкото споразумение, но в Щатите бяха особено засегнати, че Volkswagen са много мръсни автомобили. Същият този Volkswagen сега прави всичките версии на новата си лимузина Audi А8 хибридни, за да може да пести по 0,7 л/100 км (следователно да отделя и по-малко СО2). В същото време янките, същите, които VW им е замърсявал въздуха, си купуват по един Ford F-150 на всеки 30 секунди! Средно Ford, General Motors и Ram продават по 6500 пикапа на ден. Статистиката на Automotive News Data Center казва, че по 130 автомобила от този тип се купуват ежедневно във всеки щат. Рекордьор е Ford F-150, който се реализира с невероятни темпове: по 2 бройки на минута! А Илон Мъск щял да накара янките да купуват електрички…

Ежедневно Ford реализира по около 2452 пикапа. Дневният оборот на Chevrolet и GMC е 1900 бройки. Всеки час в САЩ се купуват по 102 пикапа. Всеки час концернът GM продава по 59 машини от този тип. Още по около 1647 машини продават дилърите на Ram, а в час компанията реализира по 69 автомобила.

Японските производители Nissan и Toyota – продават сумарно по около 15 000 пикапа месечно, което прави по 500 бройки дневно!

Ford F-150 е най-популярният пикап в света през последните 40 години, като за последните 35 години той е най-продаваният автомобил в САЩ. Единствено Toyota Corolla е по-популярна в света от F-150.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Четете още:

Huracаn “Verde Mantis”, какъвто трябва да бъде, но от Vilner

Познатият като „Белия слон” Model S навършва 90 години

Volvo XC60 е новото мерило в класа (тест драйв)