Още по темата

От 1999 г. до днес, Opel е реализирал на пазара около 2,7 милиона екземпляра от Zafira. Новата Zafira ще влезе в продажба съвсем скоро, а първите доставки ще са през септември.

Обновеният като дизайн модел ще продължи да предлага всепризнатите система на седалки Flex7, eргономичните предни седалки със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR, сгъваемият багажник за велосипеди FlexFix и адаптивното окачване FlexRide, но предлага и изцяло обновен външен и вътрешен дизайн. Системите за развлечение и свързаност също ще се на ниво.

Интериорът на новата Zafira е с променен дизайн на шофьорската кабина. Екранът на инфоразвлекателната система, който досега бе разположен в горната част на централната конзола, е заменен с по-ниско позициониран и по-добре интегриран в таблото сензорен екран.

Новите системи със 7-инчови сензорни екрани са поставени в U-образна декоративна рамка с галванизирано покритие. За Zafira се предлагат две инфоразвлекателни системи IntelliLink от последно поколение. R4.0 IntelliLink предлагайки съвместимост както с Apple CarPlay, така и с Android Auto.

За хората, които търсят решение с интегрирана бордова навигация, ще е налична системата Navi 950 IntelliLink. И разбира се, Zafira ще се предлага и със системата Opel OnStar.

В този род автомобили най-важна е гъвкавостта на интериора. Zafira продължава да е оборудвана с AGR седалки. Модулната система за съхранение FlexRail включва голямо отделение за вещи и поставки за чаши и напитки, които могат да се плъзгат по алуминиевите релси до желаната позиция.

За пътниците на втория ред седалки е предвидена система за гъвкаво разположение на седалките Lounge Seating (екстра). С помощта на механизъм, облегалката на средната седалка на втория ред се сгъва и завърта, предоставяйки удобни подлакътници на настанените на външните две места пътници. Tехните седалки пък се изместват назад и към центъра на купето, като се отваря още по-голямо пространство.

Седалките на третия ред могат да бъдат сгънати изцяло в пода на багажното пространство, формирайки абсолютно равна товарна повърхност. Една от най-впечатляващите екстри е панорамното челно стъкло и прозрачен покрив.

 

Ако искате да се потопите в темата автомобили, ето нещо интересно:

Продажбата на нови автомобили с дизелови двигателя намалява

BMW отбелязва 30-тата годишнана на емблематичния М3

Топ 10 на най-мощните автомобили с механична трансчисия