Още по темата

Международен Авто салон Франкфурт 2015

Най-големият производител на автомобили в Европа се качва на електрически двигатели. Volkswagen Group представи няколко прототипа на коли, работещи без фосилни горива и всеки беше впечатляващ.

Новото Porsche Mission E изглежда невероятно, предизвиквайки американците от Tesla и техния Model S. Но от Volkswagen не спират до тук. Те подготвят електрически коли за всички сегменти на пазара. При автомобилите 4x4 това е Audi E-Tron Quattro.

Колата разполага с 95 киловатова батерия, която може да задвижва трите електрически двигателя в продължение на 500 км. с едно зареждане.

Прототипът ускорява от 0 до 100 км/ч за само 4.6 сек., като общата мощност на двигателите му е 496 конски сили (370 kW). Максималната скорост на Audi E-Tron е електронно ограничена до 210 км/ч.

Audi E-Tron не само има впечатляващи показатели, но и изглежда добре. При това разполага с допълнителни екстри, като специален покрив, който представлява голям соларен панел, захранващ батерията по цял ден.

По принцип зареждането на колата трае около 50 минути, но е възможно да става и по безжичен път, което обаче изисква повече време.

Новото електрическо Audi е пълноценен кросоувър, като с него Volkswagen поставя електрически стандарт за тип автомобили, които по принцип се отличават с най-силните страни на двигателите с вътрешно горене - мощ и издържливост.