Още по темата

Новият Jaguar F-Type СВР има вид на кола, която ще привлече много внимание през тази година.

Вече знаем, че СВР разполага с 575 конски сили и ще достига скорост над 320 км/ч.

Автомобилът трябва даде нов тласък на Jaguar Land Rover в конкурентното състезание между производителите във високия клас.

Под капака на СВР се крие 5.0-литров компресорен V8 двигател като този в F-Type R. Управлението става с осемстепенна автоматична трансмисия и задвижване на всичките 4 колела.

Гвоздеят на промените е новата изпускателна система Inconel, която трябва да произвежда прекрасен звук, както и да намалява обратното налягане.

От Jaguar са използвали олекотени материали, като по този начин са успели да намалят теглото на СВР със 110 кг спрямо F-Type R. При желание на клиента теглото може да бъде намалено още с карбоново-керамични спирачки и покрив от въглеродни влакна.

Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, в сравнение с 3,9 секунди за F-Type R.

Новости има и при дизайна. По-широката предна броня обхваща повече от колелата, намалявайки въздушното съпротивление.

Има и отвори в калниците, които позволяват на въздушния поток да обхване купето, както и активен заден спойлер за по-добро сцепление с пътя при високи скорости.

Интериорът е луксозен, със съраунд аудио система Meridian, навигация, кожени седалки и безжичното приложение InControl, което позволява на собственика да проверява колата от синхронизиран смартфон.

Jaguar F-Type СВР ще направи своя официален дебют на автомобилното шоу в Женева, следващия месец. Цените ще започват от 126 945 долара за купето и 129 795 долара за кабриолета.

„Ягуарите“ минаха и през София през октомври миналата година.