Още по темата

Представете си, че ви е писнало да карате последните модели Range Rover, или пък Cayenne Turbo S, и тъй като сте фен на високопроходимите автомобили, желаете пак да си вземете джип.

Въпросът е към какво да се насочите? Може би Bentayga от Bentley ще ви заинтригува. Bentley отдавна се канят да навлязат в бизнеса с високопроходими коли и ето, че на пазара ще се появи ултра луксозният Bentayga, пише в Smartnews.bg.

С мощност на двигателя от 600 конски сили, които му помагат да достига 301 километра в час, това официално е най-бързият високопроходим автомобил в света. Bentayga ускорява от 0 до 100 км/ч е за точно 4 секунди.

Двигателят е 12-цилиндров W-образен, със специален режим за офроуд движение. И въпреки че изглежда лудост да изкарате толкова скъпа кола в калта и камънаците извън асфалтираните пътища, Bentayga спокойно може да се справи с предизвикателството.

Отвътре Bentley Bentayga е невероятно красив и луксозен. В багажника има на разположение хладилник за шампанско и луксозен комплект за пикник, а на таблото има механичен часовник, произведен от Breitling, който е от чисто злато и диаманти и периодично се навива от система в колата.

Когато излезе на пазара през 2017 г., Bentayga ще се предлага във вариант с четири или пет места, като се очаква да бъде представен и седемместен модел с хибриден двигател. Цените започват от 160 200 паунда (424 хил. лв.). Вижте още в Smartnews.