Още по темата

"Нисан" (Nissan Motors) придоби 34% от акциите на "Митцубиши" за 2.1 млрд. долара.

Обсъждат се различни варианти за сливане между компаниите, като сделката се очаква да приключи през май. Предстои среща между директорите на автомобилните гиганти, на която да обсъдят възможностите за бъдещите перспективи пред фирмите.

Очакванията са, че от второ място "Нисан" ще се превърне в най-големия автомобилен акционер в Япония.

Независимият анализатор Мариан Келър смята, че основната причина  "Митцубиши" да търси нов бизнес партньор е, защото липсват достатъчно добри нови инженерни кадри и ресурси, които да разширят присъствието си на световния автомобилен пазар.

Източник: БГНЕС

По-рано през годината "Митцубиши мотор корпорейшън“, официално призна, че данните за разход на гориво на 625 хиляди коли, модели продавани предимно в Япония и на азиатските пазари,са били манипулирани. Към Японското министерство на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма са дадени неверни цифри, а в други тестовете са извършени не според утвърдените за Япония правила. Сигнал за драстичните разлики беше даден именно от "Нисан“.

Генералният директор на "Нисан" Карлос Госн каза, че уважава марката и историята на "Mитцубиши" и ще работят за още по-доброто развитие.