Още по темата

След излъчването на последния епизод от телевизионното предаване за автомобили "Топ гиър" (Top Gear) с участието на Джереми Кларксън, който беше уволнен от Би Би Си за нанасяне на побой над продуцента си, водещият благодари на феновете си за подкрепата през всичките години, предаде Би Би Си.

Епизодът продължи 75 минути вместо обичайните 60. В предаването бяха включени два филма, заснети още преди водещият Джереми Кларксън да бъде уволнен.

Феновете на програмата споделиха в мрежата тъгата си по повод освобождаването на Клърксън и отбелязаха, че "шоуто вече няма да е същото".

Любителите на "Топ гиър" пожелаха също успех на новия водещ. Неотдавна бе съобщено, че това ще е Крис Евънс.

Договорът на Крис Евънс е за срок от три години. Снимките на новото предаване ще започнат след няколко седмици, а на екран то ще се появи през 2016 г.

"Благодаря на всички за подкрепата и упората през годините. Много е тъжно и печално, че всичко завърши по този начин", написа Кларксън на страницата си в "Туитър" след края на заключителния епизод от 22-рия сезон на "Топ гиър".

Крис Евънс е един от най-популярните и високоплатени водещи в британските радио и телевизия. Той се прочува през 90-те години на миналия век, когато води сутрешното предаване на Channel 4.

Сега работи в Радио 2 на Би Би Си като водещ на Сутрешното шоу, което е най-популярното в страната и има около 10 милиона слушатели.

Известно е, че Евънс е добър приятел на Джереми Кларксън. Обича бързите автомобили и притежава голяма колекция от скъпи спортни коли.