Още по темата

На шоуто в Женева Ferrari ще представи един нов и доста интересен автомобил. Става дума за GTC4Lusso, което се явява променена версия на FF, но с малко повече мощ.

Когато мислите за Ferrari, най-вероятно си представяте бърз и безбожно скъп двуместен спортен автомобил. Ако е така, новия GTC4 Lusso ще ви изненада.

Автомобилът предлага задвижване на 4-те колела или управление само на задните с новата система „4RM-S“. Отзад също има места, като на тях може да седне детето ви, кучето или чантите с покупки от супера.

Иначе GTC4 Lusso има всички характеристики на спортна кола. Под капака се намира 6,2-литров V12 двигател с 680 конски сили, развиващ скорост от 100 км/ч за само 3,4 секунди. Максималната скорост е 333 км/ч.

Източник: Ferrari

Но това е и семейна кола. Когато можеш да управляваш четири колела, задните могат да се завъртят под различен ъгъл спрямо предните. Това позволява по-малък радиус на завиване и прави паркирането в градски условия доста по-лесно. Подобни системи на задвижване имат големите камиони и строителни машини. А сега и Ferrari.

Все още не е ясна цената на GTC4Lusso, но вероятно ще e близка до тази на FF, която почва от малко под 300 хил. долара. Ако разполагате с такива средства и имате семейство, това би била перфектната семейна кола, с която да закарате децата на училище или да се качите на излет в планината, но в същото време да предизвиквате възхищението на всички.

Вижте кадри от рали за супер коли в България.