Още по темата

Дали „Епъл“ (Apple) работи върху кола, а не само по софтуера за нея?

Според германския вестник „ФАЦ“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung), който цитира „добре информирани източници“ технологичният гигант е създал изследователска лаборатория в Берлин, в която са наети хора от всички сегменти на автомобилната индустрия – от маркетингови специалисти, до инженери.

Лабораторията засега не работи директно върху създаването на определено превозно средство, а по-скоро действа като инкубатор на идеи, създавайки нови концепции и методи, които един ден могат да се превърнат в реалност.

Източниците на „ФАЦ“ потвърждават информация, изнесена през есента на миналата година от „Уолстрийт джърнъл“ (The Wall Street Journal), според която под кодовото име проект „Титан“ от „Епъл“ са се заели с проектирането на електрическа кола.

Tesla се движи по-ръба

„Тесла Модел D“ – D като „два двигателя“

„Тесла“ строи гигантски завод за литиево-йонни батерии

Германците показаха колата на бъдещето

За целта, Според „Ройтерс“ (Reuters), американската компания е наела опитния инженер Джейми Карълсън от „Тесла“ (Tesla). По-рано стана ясно, че за „Епъл“ вече работят Меган Макклейн от „Фолксваген“ (Volkswagen), както и водещи учени, сред които Вини Палкод от университета „Карнеги“ и Пол Фюргал от ETH в Цюрих.

От „ФАЦ“ посочват, че около 20 души от „най-висока класа от немската автомобилна индустрия“ се трудят в лабораторията на „Епъл“, в която ще бъде създаден електрически автомобил с автономно управление. От компанията отказват коментар.