Още по темата

Американската технологична компания "Епъл" (Apple) възнамерява до 2019 г. да създаде свой електрически автомобил, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от световните агенции.

Носещите се отдавна слухове за навлизане на най-богатата компания в света в бизнеса с автомобилите ново поколение, сега вече са възложен проект, отбелязва пред вестника, цитиран от ДПА.

Екипът, натоварен с разработването на автомобила, наречен засега "Титан", е получил разрешение да утрои персонала си до 1800 души, посочва Франс прес.

Противно на слуховете, че "Епъл" иска да разработи компютъризиран автомобил без шофьор, групата ще се опита най-напред да създаде "класически" електромобил, посочва "Уолстрийт джърнъл", като се позовава на запознати анонимни източници.

Вестникът обаче смята, че набелязаният срок 2019 г. е твърде оптимистичен и че "Епъл" може да си партнира по проекта с някой традиционен автомобилостроител.

Компанията отказва коментар, но специализираният сайт "ЕпълИнсайдър" миналата седмица съобщи, че базираната в Пало Алто фирма е наела инженери от калифорнийския производител на луксозни електромобили "Тесла".

Междувременно по-рано този месец от "Епъл" представи новите iPhone 6S и 6S Plus: