Още по темата

Дълго време Apple сякаш забрави своята серия компютри Mac. Тя не е получавала внимание от компанията и негласно тя признава грешката си, съобщава онлайн изданието BusinessInsider. Затова Apple ще се опита да се поправи с нови модели, които да възродят гамата.

Пред блога TechCrunch Фил Шилер, който е вицепрезидент на Apple и отговаря за маркетинга на компанията, коментира, че потребителската база на Mac компютрите наближава 100 млн. потребители. Това е доста малко на фона на стотиците милиони компютри с Windows, като над 400 млн. от тях използват Windows 10. Освен това Шилер допълва, че 80% от доставките на компютри на Apple са лаптопи, а само 20% са настолни компютри. Въпреки това те отбелязват ръст.

Голямата промяна в iPhone, която никой не забеляза

В опит да увеличи темпото на растеж, Apple най-сетне ще обърне повече внимание именно на настолните компютри. Компанията обяви, че тази година ще се появи нов модел на модела iMac.

Юбилейният iPhone ще бъде значително по-скъп

Седем малко известни факта за Apple

Още по-големите новости обаче ще са свързани с Mac Pro - най-скъпият компютър на Apple с най-мощни спецификации. Компанията признава, че моделът от 2013 г. не е отговорил на очакванията. Новият Mac Pro обаче ще се опита да компенсира изоставянето. Компютърът ще е на пазара чак през 2018 г., но ще изцяло нов.

Apple изостави популярните си Mac компютри и лаптопи

Шилер коментира, че най-вероятно новият Mac Pro ще има модулен дизайн. Това ще позволява на притежателите му по-лесно и редовно да обновяват хардуера, който желаят и винаги да имат възможно най-актуалните компоненти. До тогава, Apple ще направи обновление на сегашния Mac Pro, който ще има по-мощен хардуер за същите пари. Новият Mac Pro ще има и друг дизайн, но за сега Apple запазва останалите подробности в тайна. Дори и това, което компанията обяви досега, е доста и нетипично за традиционното ѝ мълчание за нови продукти. То показва, че компютрите са доста важни за нейния бизнес и може би дори по-важни отколкото е смятала досега.