Още по темата

Британското външно министерство е поискало от ООН да смени в документите на организацията термина "бременни жени" с "бременни хора", за да се включват и транссексуалните.

Това пишат английските медии за опита на правителството да защити тази група.

Преди години американецът Томас Бийти влезе в световните медии и отвори нова глава в медицинските журнали. През 2008 година той стана първият бременен мъж в света. Досега той е родил три деца, но е готов за четвърто. Бийти е роден момиче, но започва хормонално лечение на 23 години. След терапията запазва репродуктивните си органи. 

ПРИПОМНЕТЕ СИ ПЪРВИЯ БРЕМЕНЕН МЪЖ

Междувременно най-известната транссексуална двойка в Еквадор се радва на първото си дете и разкри, че иска още. Фернандо Мачадо - роден като жена и Даян Родригес - родена като мъж, станаха известни като първото транссексуално семейство, което се сдоби със собствено дете в Южна Америка. Вижте ги преди - във видеото 

"Решително подкрепяме правото на живот на бременните жени и искаме Комитетът по правата на човека на ООН да не лишава от това право бременните транссексуални", казва прессекретарят на ведомството.

Британското външно министерство предлага да се внесе изменение

в Международния пакт за граждански и политически права на ООН, за да може в категорията на бременните да бъдат включени и транссексуалните.

Транссексуална кралица на красотата стана монах

Транссексуална актриса се съблече за списание (снимки)

Появи се първата транссексуална кукла

Според "Таймс" във Великобритания има регистрирани само два случая на забременели транссексуални досега. Според вестника британското правителство обсъжда и възможността

човек да може самостоятелно да променя

пола си в личните си документи без медицинско потвърждение. През август т.г. гражданите на Канада получиха възможността да записват в паспортите си "неутрален" пол, припомня ТАСС.

"Великобритания не възразява срещу използването на термина "бременна жена", уточняват от ведомството.

Предложеното заместване на термина "бременни жени" се е сблъскало обаче със съпротива, включително от някои феминистки, които смятат, че това подкопава техния пол.

В същото време все повече се увеличава броят на хората, които искат да променят пола си, предаде The Guardian