Още по темата

Терористи от „Ислямска държава“ обезглавиха човек, за когото твърдят, че е служител на руското разузнаване. От терористичната организация публикуваха клип с кървавата екзекуция днес, в деня, в който Русия празнува Деня на победата. Вижте във видеото как празнуваха руските военни в Сирия.

Видеото повтаря формата, използван при предишните екзекуции на заложници, включително на Джеймс Фоли и Дейвид Хайнис, показващи затворник, идентифициран като Евгений Петренко, който прави „признания” преди да бъде зверски убит.

ИД обезглави две жени в Сирия заради вещерство

ИД се похвали с нови методи за екзекуция

ИД с ново видео: Дете екзекутира двама "руски агенти"

Той е показан облечен в черен гащеризон, преди да коленичи в пустинята и да обяви, че и другите руски агенти трябва да се предадат.

Руснакът признава, че се е опитал да проникне в джихадистки групи в Кавказ, Турция и Сирия, където се е свързал с чеченския екстремист Омар ал-Шишани, който беше убит при американска въздушна атака.

Видеозаписът беше разпространен от пропагандното крило на терористичната организация „Ал Фурат“. Освен самата екзекуция той съдържа и кадри от руски бомбардировки в Сирия.

Според „Ислямска държава” Петренко е бил полковник от Федералната служба за сигурност на Русия.