Още по темата

Дъщерите на Владимир Путин работят в областите, които са избрали, като се занимават с „много благородна и нужна на хората“ дейност. Това заявява самият президент на Русия Владимир Путин в интервю за агенция Блумбърг.

На въпрос би ли искал да види дъщерите си в политиката, Путин отговаря, че не се смята в правото си да иска нещо от тях.

"Доколкото знам, те вече са избрали, занимават се с наука и с благородни и нужни на хората дейности. Чувстват се удовлетворени, получават удоволствие от своята работа и това много ме радва", разказва руският президент, като подчертава, че дъщерите му много отговорно и честно се отнасят към работата, която са избрали.

Според официалната му биография Путин и бившата му жена Людмила имат две дъщери: родените през 1985 г. Мария и година по-късно Катерина.

През ноември 2014 г. Владимир Путин заяви, че се вижда с дъщерите си един или два пъти в месеца, че двете живеят в Москва и че се среща с тях вкъщи.

Миналата година Livemint.com разказа, че Мария е учила биология в университета в Санкт Петербург, а после медицина в Московския университет.

Тя се развива в биомедицинските науки, съавтор е на няколко научни труда и е омъжена за датски бизнесмен.

Ето и как изглеждат Мария (вляво) и Катерина: