Още по темата

Американските власти публикуваха близо 3000 секретни документа, свързани с убийството на президента Джон Кенеди в Далас на 22 ноември 1963 г.

Някои от първоначално предвидените обаче не бяха разсекретени по настояване на ФБР и ЦРУ.

Според тях те са твърде поверителни и засягат националната сигурност.

Документите могат да бъдат видени на сайта на американските национални архиви.

Това е може би най-голямата мистерия в американската история,

която никога няма да бъде разкрита по начин, отговарящ на всички въпроси. На 22 ноември 1963 г. президентът Кенеди е застрелян в Далас от Лий Харви Осуалд. Два дни по-късно, преди Осуалд да се изправи пред съда, той е застрелян от собственика на нощен клуб Джак Руби.

Руби твърди, че е искал да пощади първата дама Жаклин Кенеди от „неудобството от изправянето на Осуалд пред съда“. Според някои анализатори Осуалд не е бил единственият стрелец, замесен в смъртта на Кенеди, но е малко вероятно да се появят нови доказателства и да разберем със сигурност кой и защо е убил Джон Кенеди.

Терминът "теория на конспирацията"

се използва за пръв път в документ на ЦРУ от 1967 година, за да се демонизира и за да се запуши устата на всеки, който има критики към официалния доклад за смъртта на Кенеди.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК