Още по темата

Годината е 2022-а, федерален канцлер на Германия е бившият премиер на Бавария и отявлен консерватор Маркус Зьодер, който управлява в коалиция с „Алтернатива за Германия“. Актьорът Том Ханкс току що е станал президент на САЩ, а Владимир Путин е избран за пожизнен държавен глава на Панславянския съюз, на който България и Сърбия искат да станат членове. Така си представя света „Велт” (Die Welt) само след 4 години.

2017-а – годината, в която рухна халифатът

2017 - година на разрушения, отчаяние и несигурност

Лидерът на ГСДП Шулц иска Съединени европейски щати до 2025 г.

Берлин, януари 2022 г., германският канцлер Маркус Зьодер уверява, че неговата правителствена коалиция, включваща ХДС/ХСС, „Алтернатива за Германия“ и подкрепяната от Русия Свободна демократическа партия, няма да излиза от Европейския съюз.

Така ЕС, който се състои от 7 държави - Германия и страните от Бенелюкс и Прибалтика, остава стабилен и верен на единната валута. Външният министър Алис Вайдел коментира, че отказът на федералното правителство от меркелизма, глобализма и червено-зеленото самодоволство създава добри условия за сближаване с Панславянския съюз, Общността на християнските нации на изток и с Европейската зона за свободна търговия под ръководството на Великобритания.

Но отношенията със Средиземноморския съюз както и преди остават напрегнати. „Алтернатива за Германия“ твърдо отстоява своето искане за забрана на пътуванията за гражданите на южноевропейските страни, докато те не си платят дълговете към Европейската централна банка.

Министърът на образованието Маркус Бушман от Свободната демократическа партия, цитирайки Мао Дзъдун, защитава своята инициатива за замяна на учебниците, която „най-накрая трябва да изтрие всички следи от мисленето на 1968 г.“

Изследователи на общественото мнение обясняват голямата популярност на бившия канцлер Ангела Меркел с това, че хората тъгуват по доброто старо време преди изборите от 2017 г.

В същото време в Киев Владимир Путин е избран за пожизнен президент на Панславянския съюз. Анексията на Грузия Путин оправдава с довода, че в тази страна се е родил Сталин, героят на всички славяни. Молбите за членство на България и Сърбия ще бъдат „благосклонно разгледани“. А енергийният обрат в Германия, според Путин, е „разумна политика“, която той ще подкрепи с „приятелска цена“ на природния газ.

Прогоненият в изгнание Доналд Тръмп туитва от Москва за „предателите“ в Конгреса. Президентът на САЩ Том Ханкс предлага на Китай „стратегическо партньорство“. В секретна глава от документа Вашингтон се ангажира да спазва неутралитет в случай на руско-китайска война. В отговор Китай се задължава да не признава Конфедеративните щати. В Тексас Стив Банън призовава за „кръстоносен поход срещу Съединените щати на Холивуд“.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.