Проливни дъждове и ураганни ветрове предизвикаха наводнения в Западна Гърция, предадоха местни медии.

Заради стихията четирима души загинаха в Пелопонес - най-засегнатият район, в който е обявено и бедствено положение. В Солун един човек е в неизвестност и се издирва.

Гръцки медии съобщават за жена в неизвестност. Съпругът ѝ разказал, че се чул за последно с нея, докато била заклещена в колата си. По-късно намерили автомобила, но жената вече не била там.

Една от жертвите е 62-годишна жена инвалид, която не успяла да сигнализира, че е в опасност. Починал е и 80-годишен мъж, а за третия загинал все още не са известни подробности.

През последното денонощие времето в цяла Гърция се влоши рязко и предизвика наводнения, нанесени са и множество щети.

В района на Каламата в Пелопонес са наводнени най-малко седем села. Кметът съобщи, че нивото на водата е достигнало два метра.

Торнадо премина над град Катаколо на западния бряг на полуостров Пелопонес и на островите Закинтос и Кефалония. В централните части на Пелопонес пътищата се превърнаха в пълноводни реки. Много хора са блокирани в колите си. Властите съобщиха още, че 80 деца са блокирани в местен студентски център, но животът им не е в опасност.

Ураганният вятър изкорени дървета и прекъсна електроснабдяването. Спряха да работят десетки светофари, което доведе до транспортен хаос.

В Епир, в Северозападна Гърция, пожарникарите спасиха румънска туристка и две деца, когато водата отнесе колата им.

Големи наводнения имаше и в Солун, където властите получиха над 500 спешни сигнала от засегнати хора.

Прогнозата там продължава да е неблагоприятна, тъй като според нея дъждовете ще продължат.

Още по темата гледайте във видеото горе.