Още по темата

Ураганите и циклоните са сред най-разрушителните и страшни природни стихии, срещу които хората няма какво да направят. Те са отнели живота на милиони души по света, нанесли множество разрушения и са оставили стотици хиляди без дом и покрив над главата.

Целият свят сега следи "Ирма", който се превръща в най-страшния в историята. 

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА - КАК ИЗГЛЕЖДА "ИРМА" ОТ КОСМОСА И КАК СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА НЕЯ

Най-смъртоносният циклон, в историята на човечеството досега,

е ураганът "Бхола", разказва Vbox7.com.

Той е ударил Бангладеш през 1970 г. Жертвите му са между 300 000 и 500 000 души.

Тайфунът "Хайфонг" е ударил

Виетнам през 1881 година. За него има информация, че е взел над 300 000 души жертви. Разположението на страната е такова, че тя често е атакувана от подобни стихии, тъй като се намира на пътя на образуващите се от Тихия океан тайфуни, които идват от Филипините.

Циклонът "Наргис",

който разруши Бирма, взе над 100 000 жертви. След това бедствие, хиляди хора, които оцеляха от стихията, загубиха своите домове и дълго след това нямаше питейна вода там.

Тайфунът "Нина" е вилнял през 1975 г.,

когато е разрушил мащабни площи от Китай. Взел е над 100 000 жертви. Нина е станала причина за срутване на язовирната стена на Банкиао, което е предизвикало разрушаване на стените и на други язовири.

Ураганът "Ирма" който в момента се движи в Атлантическия океан

се превръща в най-страшния ураган в историята. Скоростта на ветровете в урагана е достигнала 297 километра в час, като поривите са до 380 км/ч. Точният маршрут на урагана чийто диаметър е близо 700 километра не може да бъде определен но се очаква да достигне южния американския щат Флорида в събота или неделя.

Ураганът "Ирма" вече сее разрушениe, отклони самолета на Папата

"Ирма" се превръща в най-страшния ураган в историята

Бедата обаче не свърша тук понеже по стъпките на "Ирма" се заражда нов мощен ураган, на име "Хосе".