Още по темата

Въоръжен с нож мъж нахлу в сградата на радио „Ехото на Москва“ и тежко рани в гърлото водещата Татяна Фелхенгауер.

Състоянието на журналистката е тежко, но няма опасност за живота й, съобщи сайтът на радиостанцията. След извършена операция в момента тя е в интензивното отделение на московска болница в стабилно състояние. 

Мъжът бе задържан след нападението, като пред полицията твърди, че бил сексуално насилван от журналистката посредством телепатия. 

Медията е чест критик на управляващите в Русия, а журналисти там са разказвали за получавани смъртни заплахи. 

Взрив в центъра на Киев, загина известен журналист

Взривиха разследваща журналистка в колата ѝ

Медията се намира на "Нови Арбат" в центъра на Москва.

Нападнатата 32-годишна Фелхенгауер едновременно е водещ на сутрешно предаване и зам.-главен редактор на радиостанцията. Мъжът най-напред неутрализирал охранителя на сградата с газов пистолет, качил се на 14-тия етаж, където целенасочено нападнал журналистката. 

Впоследствие охраната все пак успяла да го неутрализира и предаде на полицията. 

Самата медия "Ехото на Москва" има независимо финансиране и в определени моменти е силно критична към политиката на президента Владимир Путин и управляващата партия "Единна Русия". 

Журналисти от медията са декларирали за отправяни към тях заплахи. 

Полицията разпространи видео запис на признанията на нападателя Борис Юриевич Гриц. Той твърди, че познава журналистката по телепатичен път от 2012 насам, а в последните месеци тя започнала да упражнява сексуален тормоз над него по същия начин. На мъжът предстои да се направи психиатрична експеритза. 

Охраната и журналистите от радиото твърдят, че той изключително добре се е ориентирал в помещенията на станцията. 

За още новини и интересни материали харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore