Още по темата

Участието на американския актьор Кевин Спейси ще бъде изрязано от вече готовия филм „Всички пари на света”.

Това предаде АП, позовавайки се на свои източници в Холивуд.

Кевин Спейси призна, че е гей. Извини се за сексуално посегателство

Кевин Спейси получава почетно рицарско звание

#Мetoo и милионите жени и мъже, които са били сексуално насилвани

Лентата на известният режисьор Ридли Скот е едно от очакваните мащабни заглавия през тази зима, а премиерата й е на 22 декември.

Спейси играе една от централните роли – тази на Жан Пол Гети. В момента се предвижда за около месец цялото му участие във филма да бъде заменено с това на Кристофър Плъмър, който вече е започнал снимките.

Това е пореден удар по кариерата на Спейси, носител на "Оскар", който доскоро беше един от най-уважаваните американски актьори. През последния месец няколко мъже се оплакаха от упражнен върху тях сексуален тормоз от страна на артиста.

Случаите датират до десетилетия назад и в някои от тях става въпрос за непълнолетни момчета.

Спейси вече бе уволнен от популярния политически сериал „Къща от карти”, а премиерата на „Всички пари на света” бе изтеглена от 16 ноември за декември.

В касовия филм на Скот се разказва за отвличането на Джон Пол Гети III – внукът на легендарния американски милиардер Ж. Пол Гети, първоначално игран от Спейси.

Новината за изрязването на неговите сцени и замяната му с Плъмър се разпространява от всички по-големи издания в сферата на шоубизнеса като “Variety”, “Deadline” и други.