Още по темата

Едни от най-големите модни марки вече няма да използват манекенки, които са прекалено слаби или нямат навършени 16 години.

Това решение взеха френските корпорации „Kering” и „LVMH”. Тяхно притежание са известните брандове „Гучи”, „Сен Лоран”, „Диор” и „Луи Вюитон”.

Гледане на гърди, оргазми и брак за по-дълъг живот на мъжете

21-годишна е "Модна икона на десетилетието". Хората не одобряват

Модните империи приеха харта с новите правила в навечерието на Седмицата на модата в Ню Йорк – едно от най-важните събития в браншовия календар.

Правилата в хартата още гласят, че марките ще предпазват моделите и няма да налагат образци, които предразполагат публиката от подражатели към хранителни разтройства от типа на анорексията.

Новият правилник ще забранява наемането на модели, които носят дрехи под размер 34 за жени и под 44 за мъже. Момичета под 16 години няма да бъдат наемани в ревюта и фотосесии за възрастни.

Хартата съответства на закон, приет във Франция още преди 2 години, който ограничава наемането на прекалено слаби момичета в модната индустрия. Той предвижда шест месеца затвор за нарушителите, както и глоби, достигащи до 75 хиляди евро.