Още по темата

Емине Ердоган е съпругата на турския президент - тя е с година по-млада от него, женени са от 1978 година. Емине е до съпруга си навсякъде - винаги със забрадка и облечена стилно.

Тя беше забрадена и на снимките с първите дами на срещата на върха на НАТО в Брюксел, на която нашата Десислава Радева впечатли с тоалет. 

Семейството твърди, че спазва мюсюлманските ценности, а преди време 62-годишната първа дама възмути всички с изказването си, че османският харем е бил „училище, подготвящо жените за живота”.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА СЕМЕЙСТВО ЕРДОГАН И НА ТОАЛЕТИТЕ НА ЕМИНЕ

„Харемът е бил школа за членовете на османската династия и училище, подготвящо жените за живота”, заяви госпожа Ердоган, която участва в редица женски и благотворителни организации. 

Президентът, бивш кмет на Истанбул, и жена му, имат 4 деца - двама синове и две дъщери. Миналата година малката дъщеря се омъжи. Повече за клана Ердоган - тук. 

Вижте пищната сватба на Сумейе Ердоган

Емине с двете им дъщери: 

За луксозния живот, който Емине води, обаче, се говори доста. Преди две години белгийски вестник написа как тя е затворила движението в Брюксел, за да може да пазарува на скъпата улица "Авеню Луиз". 

Преди да влезе в скъпите магазини, охраната на първата дама ги проверила, пише турският Sozcu

Охранителите дори спирали случайни минувачи, за да не преминават. "Г-жа Ердоган е пазарувала. Не е ли невероятно? Това е столицата на Европа. Всички пътища са затворени, всички магазини са затворени. Защото пазарува. Невероятно", пише възмутен свидетел. 

Преди година пък Ердоган купила от известен пазар за антики във Варшава множество предмети и мебели от 20-те години на миналия век, сред които порцеланов сервиз, маса, стол, шкаф и други, съобщават в."Джумхуриет" и в."Сьозджю", като се позовават на публикации в полския печат.

Изданията отбелязват, че докато президентът Реджеп Тайип Ердоган е имал официални разговори в събота в рамките на срещата на върха на НАТО във Варшава, неговата съпруга е прекарала два часа на пазар за антики в полската столица.

Тя е водила дълги пазарлъци и е купила антики на стойност 50 хил. долара. Емине Ердоган е платила на пазара в злоти, като е похарчила общо 200 000 злоти.

Преди да стигне до върха на властовата пирамида в Турция, 62-годишният Реджеп Тайип Ердоган изминава дълъг и труден път от бедно момче, което продава лимонада и сусамови гевреци по улиците на Истанбул, до кмет на огромния мегаполис. Повече от десетилетие Ердоган доминира в политиката първо с три мандата като премиер, а сега и като първия директно избран турски президент. 

Турските медии го бяха нарекли Малкия Путин заради това, че и двамата политици са привърженици на авторитарния стил на управление. 

Емине за първи път видяла Реджеп не на живо,

а в съня си и почувствала, че този мъж ще е нейният жених, разказват турски медии. Двамата се видели на конференция на Асоциацията на жените идеалистки, в дейността на която участвала Емине. Тя учела в престижното училище „Мехмет паша“, но не го завършила. На конференцията Реджеп чел свое стихотворение, което развълнувало аудиторията. През 1978 г. влюбените се оженили.

Твърди се и че любимата салата на Емине е от европейската, а не турската кухня -гръцка салата, или зелена с риба тон. Обича да гарнира салатите си с ядки, семена, авокадо.

Биографичният филм за Ердоган "Началникът" - „Reis“, тя е изиграна от Йозлем Балчъ като млада.

Историята започва през септември 1961 г. с екзекуцията на тогавашния министър-председател Аднан Мендерес. По това време президентът, който е роден на 27 февруари 1954 г., е бил на седем години. За първи път публиката вижда порасналия президент през 1994 г., когато той участва в изборите за кмет на Истанбул. Филмът представя предимно сцени, в които Ердоган извършва положителни действия, най-вече като дете. Той купува билет за кино на друго дете, отказва се от подарък колело, за да плати за обучение на друго момче или спасява кученце.

Филмът завършва с влизането му затвора през 1999 г., след като рецитира поема, определена като ислямистка. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК