Още по темата

Деветима имигранти от Ирак са били задържани в Австрия за изнасилване на 28-годишна гражданка на Германия. 

Това е станало в квартира във Виена на 1 януари 2016 година, когато в германския Кьолн е имало вълна от сексуални престъпления от имигранти над германки, които шокираха цяла Европа. В края на миналата година иракчанин изнасили 10-годишно дете в басейн в Австрия - във видеото, а по-късно бе задържан. 

Деветимата иракчани са имали или са очаквали предоставянето на бежански статут в европейската държава.

„Престъплението е извършено на 1 януари 2016 г. в квартира във виенския район Леополдщат. Заподозрените са се възползвали от това, че

момичето е било в състояние на алкохолно опиянение“,

уточняват правоохранителните органи.

Ужас в Германия - все повече изнасилвания от мигранти 

Пакистански имигранти нападат сексуално жени в Германия

„Заради недостига на улики за установяване на местопрестъплението и издирването на заподозрените беше тежко и дълго. В резултат на множество изследвания, проведени съдебно-медицински експертизи все пак успяхме да открием и задържим девет души“, отбелязаха от полицията, като добавиха, че прокуратурата ще издейства задържането им под арест, докато трае следствието.

Австрийските медии, които се позовават на източници в правоохранителните органи, съобщиха, че предполагаемите насилници са деветима иракчани

на възраст между 21 и 47 години.

Някои от тях са имали бежански статут, а други все още са очаквали неговото получаване. Задържането им е извършено между 3 и 14 август във Виена, Щирия и Долна Австрия.