Още по темата

Завивайки зад един ъгъл в центъра на Санкт Петербург, начело на група туристи, Георги Русанов спира пред сивата сграда на най-стария родилен дом в града – първа спирка от неговата обиколка „Владимир Путин“, пише АФП.

„Това е мястото където е роден Владимир Путин на 7 октомври 1952 г. Володя не е бил послушно дете“, казва Русанов, който използва умалителното на Владимир, за да разсмее малката група, която разхожда.

Санкт Петербург е известен със своите Бели нощи, когато слънцето никога не залязва напълно, позлатени дворци и елегантни паркове, но

фактът че 63-годишният лидер на Русия е роден тук, във втория по-големина град в страната, си е създал собствен пазар.

Путин е роден и е живял в града, който преди е носил името Ленинград, цели около 40 години, с изключение на времето си като офицер от КГБ в Източна Германия, преди да се премести в Москва в средата на 90-те години на миналия век.

Русанов стартира своята „Путин“ обиколка преди няколко години и оттогава вижда как интереса сред чуждестранните туристи постоянно се увеличава, а колегите му планират да направят свои обиколки „Владимир Путин“. „Той е много популярен, особено сред чужденците“, казва Русанов.

Обиколките му обещават да покажат

двора, в който президентът е „гонел плъхове“ като момче и друг, в който е била „първата му среща“ с вече бившата му съпруга Людмила.

Русанов настоява, че обиколката е без политическа принадлежност, но недвусмислено рисува положителна картина на Путин, чийто рейтинг на одобрение достига над 80% , след като Русия анексира Крим през 2014 г.

Загадъчният Путин

За своите 16 години на власт Владимир Путин заблежително успешно

успява да запази личния си живот в тайна

въпреки твърденията за непотизъм на високо равнище и корупция.

Публикации, които се осмелиха да разследват дейността на дъщерите му Екатерина и Мария или пък любовния му живот, бяха спрени или пък зорко наблюдавани от специален екип, макар Кремъл винаги да отрича каквато и да било намеса.

Непроницаемата тайна на Путин е част от съблазънта, която поддържа бизнеса на Русанов разцъфтяващ. „Обиколката позволява на хората да видят чисто човешките му страни, извън официалния протокол“, споделя той.

Още за Владимир Путин:

Тайните на личния живот на Путин

Германска тв: Путин си правил лифтинг и биел жена си

Детската мечта на Путин: Възстановяването на СССР