Още по темата

Полицията е евакуирала търговски център в шведския град Малмьо, след като мъж е открил стрелба този следобед. Ранен мъж е бил откаран с линейка в болница, той е бил прострелян в коляното, предава "Ройтерс" (Reuters). 

Няма задържан за стрелбата, не се знае и какъв е мотивът за огъня. 

Стрелбата в станала в център в имигрантски квартал в третия по големина град в страната. 

Вече е започнало разследване на инцидента, следователи разпитват свидетели на случилото се.

Полицаи с кучета претърсват мястото, издирвайки оръжието и извършителя, но все още няма арести.

Това е поредното нападение в Европа, след четирите в Германия и вече две във Франция от 14 юли насам. 

В неделя вечерта 27-годишен сириец се самовзриви в германския град Ансбах и рани 15 души. Оказа се, че той е бил в България от края на 2013 до средата на 2014 година. Той е получил хуманитарен статут у нас. Часове по-рано от Германия дойде информацията, че той е трябвало да бъде депортиран в България. 

Само часове преди това друг мигрант посече с мачете жена и рани още двама в германския град Ройтлинген. Убиецът е 21-годишен сириец, който вече е задържан от полицията. Преди също е имал подобни прояви. Действал е сам. 

Дни по-рано 18-годишният Али Давид Сонболи се самоуби, след като преди това застреля 9 души в Мюнхен. Вчера властите там задържаха друго лице, за което се твърди, че е знаело за готвената атака, но не е сигнализирало.

Седмица по-рано друг мъж рани петима с брадва във влак. По-късно стана ясно, че нападателят е афганистански мигрант тийнейджър.

Днес сутринта двама мъже, въоръжени с ножове, взеха заложници и заклаха един от тях в църква във Франция, в област Нормандия. Похитени са били петима - свещеник, две монахини и двама богомолци, по време на сутрешната служба. Съобщава се и че терористите са крещели "Аллах е велик", казали, че са от "Ислямска държава".

Това става 12 дни след кървавото нападение в Ница на 14 юли - тогава загинаха 84 души, а други над 200 бяха ранени, след като камион се вряза в група хора, събрали се на Английската крайбрежна алея, за да наблюдават фойерверките по случай Деня на Бастилията.