Още по темата

Трима души са ранени тази сутрин при стрелба на неизвестни извършители в един от клубовете на град Малмьо, Южна Швеция. Двама от ранените са в тежко състояние, предадоха световните агенции.

В момента на стрелбата в клуба е имало между 70 и 100 души.

След нея в заведението настъпила паника. Мястото е отцепено от полицията. Според говорителка на местната полиция силите на реда разпитват свидетели на случилото се.

Мотивите за стрелбата в третия по големина град в Швеция, все още не са установени. По данни на местни медии, първоначалната информация за инцидента е постъпила в полицията около 5.50 ч. (местно време).

Свидетели разказват, че

въоръжен мъж е нахлул в сграда и е произвел пет или шест изстрела, крещейки, че отмъщава за своя брат.

След последвалата паника, трима души са получили наранявания, като двама от тях – на 20 г. и 25 г., са в тежко състояние. Пристигналите на място медицински екипи са им оказали първа помощ, след което ранените са транспортирани в болница. Третият пострадал е с леки наранявания.

Мястото на инцидента е отцепено от полицията. Властите са започнали разследване и извършват обиск с обучени полицейски кучета. Не се уточнява какво събитие се е провеждало в сградата, в която е произведена стрелбата.

На 7 април в шведската столица беше извършено терористично нападение – камион се вряза в група пешеходци в централната част на Стокхолм, след което се блъсна във витрина и се подпали. При инцидента бяха ранени 15 души. Четирима загубиха живота си.