Още по темата

Силен снеговалеж доведе до спиране на обществения транспорт във френската столица Париж и околните региони, а стотици пътници трябваше да излязат от колите си и да прекарат нощта във временни подслони.

След дъждовете предизвикали наводнения и значително покачване на нивото на водата на река Сена в края на януари, сега Париж е поразен от сняг и студ.

Заледените улици са празни, а властите призоваха гражданите да не ползват личните си автомобили.  Трамваи и градски влакове бяха блокирани от снега, а автобусният превоз почти напълно спря.

Градските власти отвориха 46 заслона в региона на Париж и настаниха над 600 души, блокирани в снега, а около 700 трябваше да прекарат нощта на жп гарите Монпарнас и Острелиц.

Наложи се около 230 души да спят както могат на летище „Орли”.

Графикът на парижките летища „Орли” и „Шарл дьо Гол” е нарушен, полети закъсняват, а много пътници са блокирани.

На летище „Дьо Гол” беше съобщено, че за няколко часа е преустановено движението на влакове от него към града.

Продължава евакуацията на между 1500 и 2000 души от магистрала южно от Париж, което разгневи шофьорите, защото, според тях, пътната артерия е трябвало да бъде затворена много по-рано.

Въпреки че не се очакват нови силни валежи от сняг, прогнозата за следващите дни е за понижение на температурите във френската столица, което ще заледи падналия сняг и ще направи условията за движение и почистването още по-трудни.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.