Още по темата

Европейските правителства продължават анти-терористичните си действия, но потенциалът за нови нападения на континента е голям.

Това гласи предупреждение на правителството на САЩ към пътуващите в Европа американци.

Една от жертвите в Лондон - майка, тръгнала към децата си

ДАНС хвана заподозрени за тероризъм от Германия

Как служителка на ФБР изостави семейството си и се ожени за рапър-джихадист

Документът е валиден до 1 септември т.г. и цитира скорошните терористични атаки във Франция, Русия, Швеция и Великобритания като доказателство, че „Ислямска държава“, Ал-Кайда и други джихадистки групировки остават съсредоточени върху Европа.

„Симпатизанти на терористите или саморадикализирали се екстремисти могат да извършат нападения с много малко или никакво предупреждение“, гласи още предупреждението на държавния департамент.

Терористите се прицелват основно в туристически и транспортни центрове, а приоритетни цели са клубове, хотели, ресторанти, както и религиозни средища.

Американските граждани трябва да бъдат особено внимателни по време на летния туристически период, когато събирането на големи тълпи е по-често.

Миналата седмица стана ясно, че службите за сигурност на САЩ обмислят да забранят вкарването на лаптопи и други електронни устройства в салоните на самолетите от някои части на Европа към Америка.

Към момента ограничението важи за пътуващите от Близкия изток, които не могат да внасят уреди по-големи от смартфон, в ръчния си багаж на полет към САЩ.