Още по темата

Нови ремонти чакат шофьорите в страната и в София. Дългоочакван ремонт стартира по една от най-натоварените улици в "Лозенец" - "Богатица".

Вече започна реконструкция на части от магистрала "Хемус". 

Заради наклона паветата по "Богатица" отдавна са се разместили и са превърнали шофирането в истински кошмар. Но докато колите се нижат по завоите, пешеходците направо изнемогват. Най-много препяствия срещат майките. 
 
"Богатица" ще бъде затворена за цялостен ремонт от средата на юни.

Паветата ще отстъпят място на асфалт.

„По отношение на разширението на пътното платно, то е невъзможно да се направи към момента поради сградите по улицата”, казва Любомир Дреков, кмет на район „Лозенец”, предаде Нова ТВ

До края на месеца започва ремонт и на улица "Козлодуй", артерията "Обиколна" в квартал "Дружба", булевардите "Витоша" и "Черни връх"

към Околовръстното шосе. Междувременно продължава ремонтът на булевардите "Монтевидео" и "Владимир Вазов"

„Тази година сме заложили обектите да бъдат извън централната градска част. Изчакахме и да приключи училището за учениците”, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Ремонтът на улица "Богатица" трябва да е готов до края на октомври,

а този на "Черни връх" и "Владимир Вазов" до края на годината. 

Започна големият летен ремонт на магистрала „Хемус”.

От днес до края на октомври ще бъде затворено едното платно на магистралата при 41-вия километър. 

Предстои изцяло да бъде сменен големият виадукт между тунелите „Ечемишка” и „Топли дол”.

Ремонт на пътното съоръжение не е правен от повече от 30 години. В края на април при проверка беше установена повреда на връхната конструкция на виадукта. 

Миналото лято беше ремонтирано платното в посока Варна. Сега на шофьорите ще се налага да преминават двупосочно в платното за София между 40-ти и 41-ви километър. 

При струпване на почивни и празнични дни обаче, когато и трафикът е интензивен,

движението ще е реверсивно - в последния работен ден ще има две ленти в посока Варна, а в последния почивен - две ленти за София. 

Към момента движението е спокойно, задръстване няма. А шофьорите признаха, че въпреки неудобството, са доволни, защото ремонтът е наложителен.