Още по темата

Здравословното състояние на победителя в конкурса „Евровизия - 2017“ – португалския певец Салвадор Собрал, рязко се е влошило.

Той е преведен в реанимация и е първи в списъка за сърдечна трансплантация, пише вестник „Вангуардия“, позовавайки се на местни медии.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА САЛВАДОР ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕ В БОЛНИЦА

По-рано през септември, младият музикантк бе принуден да обяви, че слиза от сцената и отменя концертите си заради проблем със сърцето.

Лекарите са го посъветвали да направи прекъсване в музикалната си кариера, за да си почине.

По данни на местоно издание Correio da manhà, Собрал е включен на специален апарат, който поддържа работата на сърцето му.

По-рано бе съобщено, че по време на участието му в „Евровизия“ португалецът е пристигнал в Киев последен и не е участвал в репетициите заради вродения порок на сърцето, от който страда.

Най-големият гаф на "Евровизия"

Изплагиатствана ли е песента-победител на Евровизия?

Русия горда с Кристиан, дължал таланта си на тях

Медиите писаха, че докрая на годината трябва да се намери донор за сърдечна трансплантация на 27-годишния Салвадор Собрал.

Той спечели „Евровизия“ с изпълнението си на песента Amar Pelos Dois, която изпя на португалски, като получи най-голяма подкрепа както от журито, така и от зрителите. 

Десетки фенове на изпълнителя споделят в социалните мрежи, че го подкрепят и се молят за неговото възстановяване.

Победителят в „Евровизия – 2009“  норвежкият певец, цигулар и композитор Александър Рибак написа във Facebook, че Салвадор е направил невъзможното на конкурса и е обичан от милиони.

Мъжът, който се съблече на "Евровизия", обясни постъпката си

На 8-ми септември Собрал изнесе последния си концерт. Той изпя песента, с която стана победител на конкурса, заедно със сестра си Луиза, която е автор на текста.

Португалецът не можа да сдържи емоциите си и се разплака на сцената.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.