Още по темата

Работници и синдикалисти от сектора на чистотата стачкуват срещу измененията на трудовото законодателство във Франция. Те блокираха центъра за преработка на отпадъци в Париж.

Френската столица се пълни със смет, която никой не събира. От синдикатите подчертават, че правителството е виновно за тези стачни действия, които могат да имат сериозен негативен ефект върху провеждането на Европейското първенство по футбол през тази година във Франция.

„Те са тези, които оставят 2 милиона души без работа за по-малко от пет години”, заявяват от синдикатите.

Протестите продължават в цяла Франция, в отговор на планираните от правителството реформи на трудовото законодателство.

Предвижда се либерализация на пазара на труда с изменения на максималната продължителност на работа, празниците и почивките, заплащането.

Вижте още за Евро 2016 - извън терена

САЩ предупреждават за терор в Европа

Анархия в Париж

Междувременно френската полиция обяви, че третира еднакво терористите и футболните хулигани, като забрани влизането на почти 3000 чуждестранни граждани.

Както съобщи днес министърът на вътрешните работи Бернар Казньов, тези мерки са предприети специално заради Евро 2016, което започва на 10 юни в Париж.

„Заплаха за провеждането на Евро 2016 г. са не само терористите, но и футболните хулигани. В тази връзка беше изготвен списък на лица, на които се отказва влизането във Франция по време на шампионата”, каза Казньяов.

Помощ на френските полицаи за усмиряване на футболните хулигани ще оказват около 180 служители на правоприлагащите органи от други страни, включително от Русия.