Още по темата

Неидентифициран засега мъж е сложил отрова в бебешка храна в най-големите вериги супермаркети в Германия. Той настоява да получи 10 млн. евро, за да спре да прави това, съобщава Би Би Си (BBC). Мъжът е изпратил писмо до полицията и до Централата за защита на потребителите в провинция Баден-Вюртемберг, както и до редица вериги магазини.

Писмото е получено още на 16 септември с твърдение, че отровата вече е в храната по складовете и в конкретен магазин във Фридрихсхафен. Отровени са поне 20 бебешки храни, твърди авторът на писмото.

Майки установиха: Детските храни тук са по-лоши и скъпи

За първи път: откриха фипронил в български яйца

Ядем ли второ качество храни

Полицията незабавно е иззела всички бурканчета с бебешка храна от магазина и

наистина в пет от тях е открила силна смъртоносна отрова.

Изнудвачът явно вече е вкарал отровена храна в търговската мрежа, но тя все още не е в магазините и клиентите не са я купили. Той се заканил, ако не получи парите, да продължи да трови продукти. Заплахата важи както за Германия, така и за чужбина. Според полицията под риск е и Австрия, цяла Германия и Европа.

От полицията обявиха, че приемат заплаха много сериозно, но призоваха да не се стига до "паника" или "истерия".

От там информираха, че

имат запис на мъж, който слага бурканчета по рафтовете в магазина във Фридрихсхафен и е обект на издирване.

Става дума за мъж на около 50 години, светъл, с очила, сложени вероятно като маскировка, сива шапка и черни обувки с бяла подметка. Мъжът е слаб и по-скоро нисък. Според органите на реда той се държи подозрително и е твърде вероятно това да е изнудвачът или поне негов съучастник.

Полицията предупреди хората да внимават при покупката на продукти за деца. Фабричните бурканчета са затворени така, че капачката е леко вдлъбната поради вакуума, а при отваряне издава звук. Манипулираните вероятно няма да отговарят на тези критерии.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК