Още по темата

Кола помете пешеходци на тротоара пред Музея по естествена история в Лондон.

Шофьорът беше задържан от полицията. Телевизионни кадри показаха как полицаи са притиснали вероятният извършител към земята около черен автомобил.

ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА БРИТАНСКАТА СТОЛИЦА СЛЕД ПОРЕДНИЯ ПОДОБЕН ИНЦИДЕНТ ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА 

От музея определиха инцидента като „сериозен”, но полицията уточни, че към този момент не го разглежда като терористичен акт.

Британските власти обаче не разкриват какво е естеството на инцидента, като това тепърва ще се уточни в рамките на разследването.

По информация на Би Би Си няколкото пострадали нямат сериозни наранявания.

Инцидентът е станал на „Екзибишън роуд”, което се превежда като „Улицата на експозициите”. В близост се намират три големи музея, които заради случилото се са затворени за посетители.

Полицията е препоръчала района, който е основна туристическа дестинация, да се избягва.

Ужасът на белия ван - хронологията на терора с превозни средства в Европа

Жена оцелява като по чудо в три атентата

„Чухме ужасен звук от строполяване и двигател на кола. Всички започнаха да тичат и крещят”, разказва очевидец на инцидента, цитиран от Би Би Си, който бил на опашката за Музея на естествена история.

„Изтичахме вътре и всички не последваха. После всички охранители излязоха навън и затвориха главния вход. Имаше голямо объркване преди да дойде полицията”, допълва той.

Поне две тела на земята е видял репортер на британската обществена медия, който случайно се озовал на мястото.

Кметът на Лондон Садик Кан и британският премиер Тереза Мей са наясно с инцидента и са своевременно информирани за подробностите.  

Инцидентът напомня на три терористични атентата, които се случиха в британската столица през тази година. Най-напред на 22 март кола се вряза в пешеходци на моста Уестминстър, загинаха 4 души. На 3 юни трима джихадисти прегазиха пешеходци в центъра на града, а впоследствие нападаха с ножове. Загиналите бяха 8. В края на същият месец мъж навлезе с кола в тълпа мюсюлмани пред джамия в града. Един човек беше убит.