Още по темата

Мъжът, нападнал вчера пътници във влак в Швейцария, има чисто съдебно минало. Това съобщи, говорител на полицията в кантона Санкт Гален, пише британският в. "Телеграф".

"Заподозреният е 27-годишен швейцарец. По наши данни не става дума за мигрант; той не живее в Санкт Гален, а в съседен кантон", каза говорителят.

По думите му заподозреният "няма криминално минало, не е извършвал никакви нарушения нито на наша територия, нито при съседите".

Според Круези стражите на реда се надяват обискът в жилището на нападателя да хвърли светлина върху мотивите за престъплението.

За момента няма никакви признаци за терористична следа в действията му.

"В момента няма никакви признаци, които да показват, че постъпката му е акт на тероризъм или политически мотивирана", увери в комюнике полицията в кантона Санкт Гален.

Междувременно Асошиейтед прес предаде, че нападателят е починал днес от раните си.

По-рано днес швейцарската полиция съобщи, че е починала и 37-годишна жена, която бе сред шестимата ранени при нападението.

Мъжът нападна вчера с нож и запалителна течност пътници във влак в швейцарския кантон Санкт Гален и рани шестима - шестгодишно дете, момче и момиче на по 17 години, 50-годишен мъж и две жени на 34 и на 43 години.

Ранените са откарани в различни болници. Трима от тях продължават да са в критично състояние.