Още по темата

"Гошка, те идват за теб, за да те отвлекат". Такова анонимно обаждане получила 61-годишната Гошка Георгиева, която миналия понеделник спечели близо 68 милиона евро от испанската лотария. Това съобщи испанският вестник "АВС", цитиран от "24 часа" и "България днес".

След телефонното предупреждение семейството на Гошка изпаднало в ужас.

Близките на най-прясната тотомилионерка и тя самата обаче изчезнали и тази информация няма как да се провери, уточнява испанското издание. 

Първоначално в Кинтанар дел Рей, където Гошка живее от 17 години, смятаха, че тя и семейството ѝ са отишли да празнуват на плажовете край Барселона и ще се върнат, когато премине медийният шум. Сега обаче всички са убедени, че

Гошка се е покрила заради интереса на мафията.

Според едни милионерската фамилия е заминала за Азия или за Америка. Според други българите са се покрили в къщата на техен приятел, а според трети са си у дома, но ги е страх да се покажат и затова не отварят на позвъняванията на репортерите. Скорост набира и слухът за телефонното предупреждение, което получила фамилията. Всички те обаче не могат да бъдат проверени заради изчезването на Гошка, обобщава "ABC".

В момента из селището кръстосват коли на медии,

появили са се подозрителни физиономии. Репортери разпитват минувачите. Те не са особено отзивчиви, защото са чули, че трошачите на кости, както са наричани мутрите на страшилището от иберийския ъндърграунд Иво ел Булгаро, също са се заинтересували от милионите, както преди време писа и "Ел Еспаньол". 

След появата на съмнителните лица из града рязко са скочили битовите престъпления,

отчитат в местната управа. Все повече граждани на доскоро спокойното градче, се оплакват, че са станали жертва на грабеж. Последната пострадала е местната жителка Роса Ескрибано. Тя пусна във "Фейсбук" снимка на разбития прозорец на колата си. Разказва, че е станало посред бял ден и от автомобила ѝ е изчезнала дамската чанта.

Прекръстиха квартала на Гошка на "Квартала на богатите"

Българка взима 68 млн.евро от испанската лотария

Испанският "Ел Мундо" (El Mundo) разказва историята на българката и съпруга ѝ Марин. 

Изданието пише, че Гошка е скромна жена, която дори нямала пари да оправи зъбите си.

Прехранвала се, като чистела къщи и се грижела за възрастни хора. Отделно беряла и гъби – изкарвала по 2 и 3,5 евро на час. 

Гошка е съпруга на Марин, майка на Георги и Веско, както и баба на три внучета. Тя е от плевенското село Искър. Вестникът изчислява, че тези 68 милиона евро са 11,314 милиона песети.