Още по темата

Общо 40 души са били задържани тази нощ в Белгия за подготвянето на атентат, съобщи прокуратурата. Извършени са около 40 обиска на адреси, както и на над 150 гаража на територията на цялата страна.

Дванайсет от задържаните остават под стража, а останалите са освободени след разпит.

Повечето от арестуваните при националната антитерористична операция са се намирали в Брюксел. Уточнява се, че до този момент не са били открити оръжия и взривни вещества.

Никакви допълнителни подробности не се съобщават, освен че информацията, с която са разполагали службите, е налагала неотложни действия.

Местните медии съобщават, че от снощи премиерът Шарл Мишел, както и министрите на правосъдието, вътрешните и външните работи, и техните семейства, са поставени под засилена охрана. Твърди се, че двете събития не са свързани.

По-рано тази седмица медиите съобщиха, че към Белгия и Франция са изпратени нови групи терористи за извършването на атентати.

Информациите се позоваваха на официални данни на специалните служби.

Според публикациите възможните места за нов терористичен удар са масови прояви, търговски центрове, гари, ресторанти от американска верига за бързо хранене.