Още по темата

В неделя сутринта на летището в Щутгарт бе задействана процедурата срещу бомбена заплаха.

Според „Билд” (Bild) самолет на „България Чартър Ер”, който е трябвало да закара 180 пътници до Варна, е бил спрян от излитане и щателно претърсен.

Сигналът за бомба не е свързан с „България Ер”, съобщиха обаче пред „Фокус” от компанията, като подчертаха, че нямат полети от и за германския град.

Турчин уплаши самолет, САЩ вдигнаха два изтребителя

Отклониха самолет, за да свалят агресивен българин

Според „Билд” (Bild) заплахата е била предшествано от спор между пътниците. Един от тях е обвинил друг, че планира нападение срещу самолета.

Екипажът е взел заплаха на сериозно и е задействал алармата. Всички планирани излитания и кацания на летището са били спрени веднага.

„Всички пътници бяха свалени за повторна проверка минути след настаняването в самолета. Заплахата дойде от мъж във видимо пияно състояние, говорещ на руски език. Сцената се разигра на гейта за излитане пред очите на паспортния контрол”, обясни пред NOVA Юлия Христова, която е била сред пътниците на самолета.

Пътниците и багажът от самолета са били свалени и щателно претърсени, а самата машина е била обследвана с куче, което е обучено да надушва експлозиви.

След като такива не са открити, работата на летището е възобновена.

Хората, замесени в скандала са задържани. Останалите пътници вероятно ще бъдат качени на полет до Варна днес следобед.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.